Pages

Webcamp 1.0 -Iulie 2008

Astazi am fost la Webcamp ! Impresia finala este una foarte misto ! Un eveniment facut ca la carte de catre cei de la Zarva ( multumiri domnului Lucian Morteanu) unde discutiile despre web-ul romanesc au fost de calitate si a lasat o impresie generala ca web-ul romanesc cunoaste o perioada de trezire si lumina. 50% din intentia mea de a participa la acest eveniment a fost anuntarea prezentei domnului Calin Fusu (Neogen vezi link! ;)) ) care din ratiuni existentiale nu a catadicsit sa apara la eveniment! (probabil ca a avut de ales intre Webcamp si o plimbare prin gradina blocului cu o moldoveanca! Huuoo!) . Whatever...
Pe rand ne-au vorbit:
Magdalena Zander - Marketing Manager , NetBrige - ne-a explicat evolutia web-ului romanesc si totodata cat de misto sunt ei, cei de la Boom

Constantin Ferseta-Marketing Manager,Neogen :) - Ne-a prezentat amanunte despre exodul de creiere spre locuri mai bine platite ( exod facut si cu ajutorul lor ;) ) ...aaa si ca site-ul lor nu se adreseaza segmentului de capsunari.

Emilia Oprisan - Psiholg -A fost o aparitie interesanta care a incercat sa explice procedurile de manipulare folosite de siteuri , insa a disparut usor din peisaj cand au inceput sa se incinga niste spirite care isi foloseau biscuitii pentru a sarii in evidenta. Aceasta a mai apucat sa explice transa in care un utilizator de internet intra in momentul in care "navigheaza" pe net .

Emil Ignat - Senior Web Producer - Vendio - A incercat sa convinga publicul ca CSS-ul ( Cascading Style Sheets) este mai avantajos ca stil de lucru decat vechile limbaje. Nu stiu, nu ma pricep , nu ma bag!

Andrei Savasescu - Coordonator Content Juridice.ro - Un tip foare misto si plin de viata care se dadea lovit ca el nu stie care e treaba cu una sau alta dar le explica pe toate amanunt ;) . a explicat cateva aspecte legale referitoare la drepturile de autor si ne-a dat o informatie interesanta despre incadrarea juridica a SPAM-ului atat de folosit in lume.El ne-a suflat ca este considerat SPAM mesajul nesolicitat care are caracter comercial (ex.Cumpara Viagra !) iar acesta se poate ataca in justitie. Mesajul nesolicitat trimis de catre o persoana particulara in care acesta isi exprima gandurile ,senzatiile sau alte prostii, ei bine acesta nu este considerat SPAM si nu poate fi actionat in justitie. Interesant si bine de stiut!

Gigel Ghiazna - CEO Librarie.net - Hmm aproape ca am adormit un pic pentru ca vocea lui avea calitati hipnotizante si se pierdea din cand in cand. Ma rog! A vorbit depre SEO (Search Engine Optimisation) si despre cum a muncit el din 2001 la site-ul lui ca sa ajung la 20k de vizitori unici (ba ma leshi!) pe zi ( si noapte) . A mai spus ca pentru a ajunge in primii 10 la cautarile de pe Google trebuie sa bagi tare si sa astepti ceva timp ( Cam cat a asteptat Bobby ca sa fie sigur ca nu o sa-l dea nimeni jos de pe locul 1 ) . In final ne-a spus ca are o cifra de afaceri de 800k de Euro anul acesta si ca a fost un fraier deoarce nu si-a luat de la inceput domeniul cu punct ro pentru ca, zice el, era mult mai castigat din punct de vedere al cautarilor pe G in Romania. Doooh!

Victor Kapra - New Media Content Manager , Publimedia SA - Un domn misto care a avut ceva probleme tehnice la inceputul cuvantarii sale, ne-a explicat despre ajunsurile si neajunsurile comunitatilor virtuale gen Second Life. Ne-a aratat un proiect misto pe care niste cetateni din state s-au gandit sa il puna in aplicare. Acesta se numeste http://www.virsona.com/ si este un loc unde poti a iti creezi o clona virtuala pentru a ramane acolo pentru posteritate! de ce ? ca sa poata "comunica" rubedeniile cu tine si dupa ce o sa dai ortu popii! De aia! ...misto

Adrian Citu - Product Manager Vendio.com & Widgipedia.com - Aici am adormit! Baiatul a fost fantastic! Nu m-a trezit! ;)

Alxandru Adrian Negrea ( aka Budha) - blogger A explicat nebuloasa prin care un blogger cand face bani din activitatea cinstita numita, normal, blogging! .bannere, advertoriale, link-uri.....frimituri dastea...Ne-a spus ca el si inca cativa traiesc din blogg, iar intr-un final am aflat ca face cateva sute de dolari pe luna ( uuuuuuuuaaat?! - mamacedebani!) Aici gasiti un post pe blogul lui despre ispravile mele pe net..

In final a fost si o mica divergenta intre un intrebator barbos din public care l-a enervat pe el , pe eternul tip misto din Romania , punand o intrebare oarecum normala lui Budha: "Nu crezi ca elita bloggerilor dinRomania ar trebui sa fie primii insarcinati (la figurativ normal) cu educarea publicului cititor de bloguri, daca acestia doresc sa nu mai aiba parte de limbaje zonale si ambientale pe blogurile lor?"... o parere fireasca zic eu..si el. Bobby(Voicu) mai avea putin si musca din spectatori in incercarea de a lua apararea lui Budha ( am inteles ca lucreaza pentru Bobby la Blogoree.ro) care era deja in corzi la intrebarea asta ...jenant mod! Parerea mea! ..dar shini sunt eu la urma urmei.. si uite asa s-a incheiat un eveniment misto care se anunta de pe acum mai puternic mai voios la a doua editie! Tot anul asta!

La mai mare!


Sa auzim numai de bine!

http://www.barcagii.com/
http://www.moftrestaurant.ro/
http://www.hoteloo.ro/(2009)

Larry

You liked this post? Subscribe via RSS feed and get daily updates.

6 comments:

  1. Nu eram nervos (dovada ca am si discutat ulterior si eram calm si foarte zambitor). M-a deranjat insa faptul ca i se cerea lui Buddha sa vorbeasca in numele celorlalti bloggeri (apropo, nu lucreaza pentru mine, nici la Blogoree, unde totul e facut de comunitate, nici altundeva) si tonul condescendent al intrebarii.

    Las la o parte tonul evident superior al acestui post, ton care nu s-a regasit in momentul in care ai fi putut sa discuti direct cu mine. Si iti repet ce ti-am spus atunci: eu nu injur pentru ca pe internet poate injura oricine. Asa cum oricine poate scrie un articol in care sa foloseasca un ton superior si cand are posibilitatea sa vina sa intrebe ceva direct, fata in fata, la o cafea in lobby, sa evite acest lucru.

    Felicitari, sunt sigur ca e doar inceputul unei serii foarte curajoase de articole care sa analizeze atitudinea bloggerilor din Romania, de pe o pozitie superioara, intangibila pentru bloggerul de vizavi.

  2. Barbosul era tipul de aici:

    www.raavi.ro

  3. Puteai si tu sa pui un mouse.hide, ar fi aratat un pic mai bine.....zic eu.

  4. Eu bloggerul cel barbos vad problema asa: cred ca am deschis un subiect care sta in aer si pe buzele tuturor celor care au trecut de tinerete, pentru ca oricat ne-am da de tineri, la 33 de ani nu mai suntem tineri, cel putin in gandire. Eu nu am zis ca lumea sa isi schimbe modul de a vorbi sau libertatea in exprimare. Cred ca cel care detine blogul poate inlocui cuvintele asa zis "obscene" cu orice altceva, si asa cum s-au creat plugin-uri pentru toate tampeniile si pentru asta se putea crea ca sa nu se oboseasca nenea bloggerul sa editeze :) Asa cum am vazut si in filmare intr-adevar s-o injura mult in afara, dar pe unde m-am plimbat eu si cred ca m-am plimbat ceva timp online nu am vazut ca se injura ca la noi, oricat am incerca sa scapam de asta. Ma refer la bloguri cu trafic mare si renumite. Pentru ca atunci cand ai trafic mare ai si responsabilitate, nu numai sa faci bani... Asa vad eu lucrurile, o sa imi spun normal parerea mai detaliat si sa corectez anumite concluzii, care deraiaza de la ce am vrut sa spun de fapt. De aceea avem bloguri si ne putem spune opinia. Asta e libertatea noastra online de fapt. :)

  5. :) ..Pleaca omu` la mare 2 zile si cand se intoarce gaseste casa plina de celebritati!

    Bine v-am gasit !

    @Bobby : Imi pare bine sa te vad comentand la mine pe blog! Nu esti primul care imi spune ca am un ton arogant! Imi cer scuze daca am lasat aceasta impresie care este total eronata! Am lucrat mult timp in top management intr-un domeniu unde controlul il detii doar prin impunere si controlul strict al calitatii serrviciilor...de aici mi-am format o gandire mai acida asupra realitatii iar in momentul in care ma exprim o fac direct fara ocolisuri iar acest lucru , evident , deranjaza.. Bun!
    In posturile mele este evident ca mie imi placi ca si personaj si cred ca faci o treaba nemaipomenita in sfera blogurilor. Referitor la evenimentul de la Webcamp parerea mea este ca blogerul barbos ( :)) ) avea un punct de vedere foarte bun. In Romania ducem lipsa de indicatori pozitivi care sa devina puncte de referinta pentru majoritatea celor din noua generatie care din pacate in acest moment se indreapta catre o mare gresala sociala. In era manipularii vizuale,fonice,scriptice si mai nou prin internet, aceasta generatie isi cauta reperele persoane cool!...Cei "cool" trebuie sa inteleaga ca odata cu "Succesurile" vine si responsabilitatea... Eu sper totusi ca semnalul tras de Raavi sa lase o amprenta in blogosfera.

    Sper sa avem ocazia sa discutam mai pe larg acest subiect poate,de ce nu ,la o cafea . Am locatie disponibila si cafea de ce-a mai buna calitate ;)

    @ aotik: Multam

    @ mybrainquit : man..you say what?

    @ raavi: In primul rand sa sti ca am brevetat chestia cu blogerul barbos si am cumparat toate domeniile cu aceasta porecla.just kidding! Man tu ai avut un punct de vedere foarte sanatos si sper sa se ajunga la un moment dat la o constientizare generala in blogosfera. Normal ca nu trebuie sa ducem lucrurile la extrama cealalta si sa ne apucam toti de scris povestiri din biblie . Se stie ca un limbaj gresit folosit de catre un formator de opinie sau un blogger care a ajuns sa fie citit de mii de romani poate genera un curent de negativism sau o moda de limbaj. E simplu! Cei care sunt in top trebuie sa invete sa devina responsabili pentru ideile lansate si pentru limbajul folosit.

  6. @Larry nu ma supar, desi cred ca ar fi domeniu unic :P . Multumesc pentru sustinere si ca vezi lucrurile in mod realist, lasand la o parte limbajul acid care poate deranja, dar asta te defineste in final, fiecare "acasa" la el pune punctul pe "â" cum doreste.
    @Bobby Ai dreptate si eu as fi luat apararea unui prieten. Intrebarea i-am pus-o ui in cunostinta de cauza pentru ca citeam blogul lui si al altora, pe care se injura, nimic deosebit de altfel. Unii vor injura in continuare, altii vor face ce vor dori :) . Nu asta e important. Crede-ma ca daca ai fi fost tu in locul lui la fel as fi pus aceeasi problema, poate unele chiar mai usturatoare si mai grele pentru ca sunt constient ca stii cu cel putin 50% peste multi blogeri renumiti, ma refer la SEM si SEO. Intrebarile le pui in momentul in care doresti sa inveti, sa clarifici sau sa tragi un semnal de alarma. Iar tonul imi apartine, am o voce puternica, asa cum o ai si tu si s-a inteles ca eshti nervos :) . Nu trebuia sa te deranjeze deloc as zice, decat in momentul in care eu m-as fi declarat un rival sau mai stiu eu ce tampenie poate fi debitata pe sens opus, mai ales ca suntem cu toti in aceeasi oala, indiferent de trafic sau de ce avem de spus. Stiu ca in realitate e mult mai dureros sa discuti pe un subiect care "doare", decat virtual, unde poti sa ignori foarte usor problema in cauza. O sa zic ce am zis si intr-o discutie de vreo 3 ore pe Plurk, cu un "prieten strain" (nu are importanta cine e), atat: "Prietenia este la distanta de un Click in Social Media", si adaug ca in realitatea care doare este la distanta de un "Salut".

Post a Comment