Pages

Google ne topeste ghetarii

Daca nu stiati va spun acum! Google ne topeste ghetarii...!Pai cum, "cum"? Prin energia folosita de serverele lor pentru a-ti da un raspuns cautarilor pe net.

"Potrivit cercetătorilor o căutare pe internet produce circa 7 g de CO2, în vreme ce pentru a se face o cafea produc 15g. Iar Google produce mai multă poluare tocmai datorită acurateţei şi vitezei sael, deoarece foloseşte mai multă energie şi electricitat. O cerere merge nu numai la un server, ci la mai multe, iar acestea concurează unele cu altele pentru a produce cel mai rapid rezultat.Compania americană are peste 450.000 de servere în lume, ce procesează circa 200 de milioane de cereri pe zi. Potrivit lui Alex Wissner-Gross, specialist de la Harvard care a studiat impactul asupra mediului produs de Google, distanţa dintre servere, ce poate fi de mii de kilometri- consumă mai multă energie. Oricum Google, care insistă că face totul pentru reducerea emisiilor de carbon, susţine că este una dintre cele mai eficiente companii din lume, deşi nu a dezvăluit niciodată consumul său de energie sau amprenta emisiilor de carbon. Wissnier-Gross, care conduce şi site-ul http://www.co2stats.com/, crede că Google este foarte eficientă, dar adaugă că "principala preocupare a companiei este să aducă rezultate repede, ceea ce înseamnă o capacitate extra ce consumă energie".

Sursa: Antena 3 ( care a consumat echivalentul a 13 ibrice cu apa pentru redactarea acestei stiri impresionante)

Asa ca oameni buni! Sunteti raspunzatori de actiunile voastre ! Lasati-o mai moale cu search-uitul ca ramanem fara frigiderul planetar . Mai bine firbeti niste apa intr-un ibric....iesim mai ieftin!

You liked this post? Subscribe via RSS feed and get daily updates.

0 comments:

Post a Comment